Logo LIFE
LIFE : een technologie-ondersteund zelfmanagement programma
voor het ontwikkelen van een fysiek actieve levensstijl.

LIFE – zelfmanagement programma voor een fysiek actieve levensstijl

Het onderzoeksproject en beweegprogramma LIFE is een mooie samenwerking die zich richt op het ontwikkelen en testen van een online zelfmanagement programma voor senioren, voor het ontwikkelen van een fysiek actieve levensstijl. De ontwikkeling van een slimme persoonlijke coach staat daarbij centraal. Via een mobiele telefoon en tracker leren ouderen hoeveel ze bewegen, via het programma kunnen ze er vervolgens ook iets aan doen door middel van het opvolgen van gerpersonaliseerde suggesties voor activiteiten buitenshuis, of (zie foto) het doen van beweegoefeningen binnenshuis. Life is inmiddels in diverse pilots getest en al in gebruik bij meerdere zorginstellingen, maar ook beschikbaar als website en app. Ook is het project op diverse wetenschappelijke podia gedeeld.

LIFE wordt in opdracht van de Universiteit Twente geleid door Roessingh Research and Development en uitgevoerd in samenwerking met het NIVEL, TNO, Universiteit Maastricht, Hogeschool Zuyd en 3 MKB bedrijven; Inertia, Gociety en Sananet.”

Wilt u de online coach zelf zien? Opwww.beweegportaal.nl kunt u rondkijken en een filmpje afspelen waarin Life wordt toegelicht.