Logo LIFE
LIFE : een technologie-ondersteund zelfmanagement programma
voor het ontwikkelen van een fysiek actieve levensstijl.

Life: Impuls voor zelfmanagement Onderzoeksinstellingen en MKB slaan handen ineen

De Universiteit Twente, Universiteit Maastricht, TNO, Nivel, Roessingh Research & Development, Sananet, Inertia en Gociety slaan de handen ineen om een forse impuls te geven aan zelfmanagement in de zorg.

Gezond ouder worden met voldoende beweging is belangrijk. Daarom werken in het samenwerkingsverband ‘LIFE’ kennispartners en gespecialiseerde bedrijven uit het MKB samen om een persoonlijke en zelflerende beweegcoach te ontwikkelen.

Hoe het werkt? “Eerst wordt een persoonlijke intake afgenomen om de voorkeuren en doelen te bepalen.” vertelt projectleider Jan-Willem van ’t Klooster. “Op basis daarvan worden beweegsuggesties op maat gedaan uit een grote catalogus. Zo ontstaat een persoonlijk programma. Door vervolgens het activiteitenniveau van de oudere te meten kunnen we gericht feedback geven via een app of webportaal.”

Iedereen beleeft ouder worden anders en heeft andere behoeftes, voorkeuren en doelen. Daarom staat de ontwikkeling van een intelligente coach voor persoonlijke feedback centraal. Na het bouwen van deze coach zal deze worden getest met ouderen. Hiervoor worden de komende jaren 200 ouderen uitgenodigd. “Maar de ambitie is het idee daarna op de markt te brengen.” aldus Yvonne Jansen, vanuit TNO als onderzoeker/adviseur betrokken bij de valorisatie van het project. “TNO ondersteunt de bedrijven bij het ontwikkelen van business modellen en business cases, zodat de innovatie na de testfase door projectpartners op de markt gebracht kan worden.”

Zelfmanagement m.b.t. actieve levensstijl vraagt samenwerking tussen zorg, welzijnsdiensten en de patiënt/cliënt. Door de krachten van onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven te bundelen ontstaan synergievoordelen. Zo wordt een impuls aan de innovatie van zelfmanagement gegeven.

Life wordt uitgevoerd binnen het Centre for Care Technology Research. Het project heeft een budget van 1 miljoen euro en heeft een looptijd van 3 jaar.

Contact:
Jan-Willem van ’t Klooster
Projectleider Life
Roessingh Research & Development
j.vantklooster@rrd.nl
0534875727 / 0617329353